Recept van de maand

Iedere maand presenteert 'Als het over koken gaat' een van haar recepten. De ene keer is dat een recept voor een koude soep, de andere keer voor de bereiding van kalfssukade... Of een origineel belegd Ciabattabroodje. Altijd oorspronkelijk en verrassend. Recepten waarmee u uzelf en uw gasten aan tafel zonder twijfel een plezier doet. Kijk daarom met regelmaat op de site!

Recept van de maand

Risotto van tarwe met citrusdressing en knoflookgarnalen

Ingrediënten

  • 250 gram tarwe
  • 32 garnalen gepeld
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 2 sjalotjes, fijn gesneden
  • twee koffielepels honing
  • rasp van 1 sinaasappel
  • rasp van 1 citroen
  • 2 dl sinaasappelsap
  • zout en peper
  • 2 lenteui, in ringetjes gesneden
  • bosje munt, in reepjes gesneden
  • 1,5 dl olijfolie

Bereiding

  1. Kook de tarwe volgens de beschrijving op de verpakking. Fruit de sjalotjes in wat olijfolie bruin, voeg de honing toe en laat carameliseren. Voeg de rasp toe van de citroen en de sinaasappel en vervolgens het sinaasappelsap. Laat inkoken en roer er tot slot de olijfolie doorheen. Meng de dressing door de tarwe.
  2. Bak de garnalen met de knoflook in wat olijfolie tot ze roze zijn.
  3. Zet per persoon een garneerring van ongeveer 8-10 cm op een bord, druk er een laagje risotto in en leg er 6 garnalen bovenop. Nappeer wat olijfolie rondom de risotto en strooi er de reepjes munt omheen. Garneer met 2 garnalen en ringetjes lenteui.

Recept van de maand

Kabeljauwhaasje met sinaasappel-kokossaus

30 minuten 4 personen voorgerecht

Ingrediënten

  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 1 klontje boter om in te bakken
  • 25 gr boter voor de saus
  • 2 el honing
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 cm geschilde gemberwortel, in plakjes
  • 1 stengel sereh, ingesneden
  • 3 dl vis- of groentebouillon
  • 3 dl witte wijn
  • sap van een citroen
  • 1el sinaasappelmarmelade
  • 2 dl kokosmelk

Bereiding

  1. Smelt de 25 gr boter in een sauspan, voeg de honing toe en laat dit carameliseren. Voeg sereh, gemberwortel en sinaasappelsap toe en laat dit inkoken totdat het geheel stroperig wordt
  2. Doe er de visbouillon en de witte wijn bij. Voeg sap van de citroen, de marmelade en kokosmelk toe en laat het geheel tot 1/3 inkoken. Zeef daarna de saus
  3. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet rustig aan beide kanten goudbruin

Lekker op een bedje van rauwe spinazie, taugee, radijsjes en radicchio.