27 februari 2013

Nieuwe menu's

Wat zijn we die kou beu en wat hebben we zin in het voorjaar! Klaar met stamppotten en winterse soepen, hoewel ze nog steeds goed smaken. Voor wie gezellig wil komen koken daarom toch nog een lekker winters menu, maar ook alvast een lente-menu, een oosters getint menu en zelfs een menu met zonnige gerechten uit Italië. Nieuw is, dat ik behalve op de Dorpsstraat 45 in leende en bij Pinkie Patisserie op strijp R, ook workshops geef in de keuken van de Twinkelbel op de Kleine Berg! Lees verder.

 

Winters Hollands menu

Blini met salade van scharrelei en Hollandse garnalen

Velouté van witte bonen met knoflook en gemarineerde rode ui

Stapelaar van zuurkool, puree en rollade met appelstroopjus

Gesloten appeltaartje met boerenjongens-roomijs en poeder van ontbijtkoek

 

Lente menu

Amuselepel met gerookte zalm en avocadomousse

Tarwerisotto met paprika tapenade, crunchy katenspek en een gamba

Filet van landhoenkip met limoen, pancetta, shiitakes en dragonsabayon

Chocolademousse van toblerone met sinaasappel karamel

 

Oosters getint menu

Kroepoek met carpaccio en korianderpesto

Lenterolletje met gerookte kipfilet, lente-ui, mango en cashewnoten

Kalfsentrecôte met gember en sinaasappel op jonge bladspinazie en knapperige taugé

Kokos panna cotta met gekarameliseerde ananas

 

Italiaans menu

Bruschetta van boerenlandbrood met Parmaham en grove pistachepesto

Italiaanse pompoensoep met biscotti amaretti en salie

Escalope Milanese met tagliatelle van groene en gele courgette

Mini cheesecakejes met appel-noten karamel