12 oktober 2012

Menu's tot eind van het jaar

We moeten eraan geloven, het is herfst, en het duurt niet eens meer zolang voordat de feestdagen voor de deur staan. Een periode die ook weer vaak in het teken staat van gezelligheid en lekker samen koken. Op verzoek van verschillende kookclubjes die binnenkort komen en voor hen die nog gaan boeken voor een kookworkshop, laat ik hier mijn menu’s zien voor de komende periode. Een herfstmenu, Kerstmenu, vegetarisch- en een vismenu.

 

Herfstmenu

Velouté van pompoen met granaatappelpitten en koriander

Tatin van appel en gerookte eendenborst

Trio van rosé gebakken varkenshaas in notenkorst

Flensjes met sinaasappel-karamelsaus en chocolademousse van Toblerone

 

Kerstmenu

Rolletje van gerookte eendenborst en gekonfijte mandarijn

Runderbouillon met peterselieflensjes

Hertenbiefstukjes met een taartje van stoofpeer

Frambozenmousse met witte chocola

 

Vegetarisch menu

Velouté van pompoen met granaatappelpitten en koriander

Carpaccio van rode biet met walnoot en zachte geitenkaas

Tarwerisotto met truffel, paddenstoelen en Parmezaanse kaas

Gemarineerde ananas met yoghurt roomijs en rumble van Bastogne koek

 

Vismenu

Komkommer – meloensoep met Hollandse garnalen

Kabeljauwfilet met sinaasappel-kokossaus

Fettucini met een pesto van zoete puntpaprika en zoutwatergarnalen met 5-spices

Wentelteefjes van brioche met warme kersen en vanille-ijs