26 oktober 2011

Brenda de Graaf wint kookwedstrijd

In het kader van meer variatie in de vegetarische keuken, hebben in september vijf workshops met als thema 'Variatie op de kaart' plaatsgevonden in de Librije, waaraan 100 chefs deelnamen. De vijf beste gerechten zijn geselecteerd door de jury die naast Jonnie Boer bestond uit Makkie Mulder van het magazine Delicious, Antoinette Hertsenberg van het programma Kassa en website devegetariër.nl, Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren en Freek van der Valk van Van der Valk Hotels.

De jury verkoos het gerecht van Brenda de Graaf van Restaurant de Florijn in Nieuwerbrug als het beste gerecht. Zij verdient daarmee onder andere een week stage bij de topchef van Restaurant de Librije. De jury beoordeelde haar gerecht als beste, omdat het gerecht het meest verfijnd en verrassend was. Zij presenteerde een salade van linzen, gierst en snijbonen, daarbij krokant gebakken knolselderij met kaas en noten en Hollandaise saus met salie. Waarmee het gerecht de titel ‘Variatiegerecht van het Jaar’ kreeg. Ik heb het gisterenavond bereid en kan niet anders zeggen dan dat het zeker verrassend, maar bovenal uiterst smakelijk is!